SORRES DE TOTA MENA

 


Una de les coses que hem après de les roques és que estan formades de partícules de minerals, i que es poden trencar i esmicolar en parts més petites (pedres) o en sorra.


La sorra es crea per un procés natural dividint la roca finament, en partícules o grans. La composició de la sorra pot variar segons la roca local, fonts i condicions. La sorra és transportada pel vent i l'aigua i dipositada en forma de platges i dunes.



A la rotllana hem vist diferents imatges de llocs on hi ha sorra, i després  hem escrit els llocs d'on pertany la sorra: del desert, de la platja, de la muntanya, del bosc, dels volcans,... escrivim d'on és cada sorra i fem un mural!





EXPERIMENTEM AMB LA SORRA DEL PATI

Hem sortit al pati petit a experimentar amb la sorra.
Teníem diferents materials com: embuts, culleres, pots de diferents mides i formes, coladors i sedassos, aigua,...
Hem pogut experimentar amb transvasaments, separacions, formes, capacitats,...
Per acabar fem una bola amb sorra i aigua i l'endemà observem què ha passat






                   Aquí el resultat de les boles de sorra amb aigua. Algunes es desfan...però, veiem que  les més "apretades" encara estan senceres!!


Apuntem el resultat final a les llibretes d'investigadors.


A partir d'aquí .....organitzem una sortida a la platja  de Mataró. Com que estem treballant les roques i la sorra, aprofitem  per recollir una mostra de sorra d'aquesta platja per després observar-la a l'escola i comparar-la amb les altres sorres que tenim. Ens ho hem passat d'allò més bé!








Un altre dia, observem sorra de la platja a través d'un microscopi











I, per acabar, deixem constància del què hem observat a la llibreta d'investigadors.


 

Comentaris