Ha arribat el moment d'observar amb detall com és el raïm per dins i per fora.
Primerament observem EL RAÏM amb lupes. Una vegada l'hem mirat com és per dins, l'obrim per la meitat i tornem a mirar amb les lupes. Conversem i ens adonem de les semblances i diferències.
Finalment ho plasmem en el paper fent un dibuix.
COM ÉS PER FORA?
COM ÉS PER DINS?
Ara és el moment d'observar amb detall com és l'ametlla per dins i per fora.
COM ÉS PER FORA?
Observem l'ametlla com és per fora, ho comentem i s'adonen que té uns puntets i foradets i unes ratlles molt peculiars. A més, descobreixen que és molt dura a diferència del raïm, ja que amb aquest havien de vigilar molt que no s'aixafés. Decidim plasmar en un foli tot el que hem observat.
COM ÉS PER DINS?

Obrim l'ametlla i tornem a fer el mateix procediment: observem amb lupes com és ara per dins. Descobrim que té un "abric" que protegeix a l'ametlla. És suau i llisa.
Després de l'experimentació que vam fer fa uns dies, és moment de verificar les hipòtesis inicials o bé modificar-les.
Hem estat parlant i hem arribat a la conclusió que les fruites que tenen aigua es diuen FRUITA DOLÇA o CARNOSA i les que són dures i tenen closca, no tenen suc s'anomenen FRUITA SECA.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada